Με αεροπλάνα και βαπόρια…– {Updated 2018}

Με αεροπλάνα

plane to chios

35 λεπτά πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» σε χωρίζουν από τη Χίο. Με καθημερινές πτήσεις της Aegean Air, Astra Airlines & Sky Express η απόδραση στη Χίο είναι μόνο μια απόφαση μακρυά…
Αεροπορικώς μπορείς να έρθεις στη Χίο και από την Θεσσαλονίκη. Η Aegean Air & η Astra airlines συνδέουν την Χίο με την Βόρεια Ελλάδα με ένα αρκετά καλό πρόγραμμα πτήσεων, ενώ η Sky Express κάνει το «island hopping» μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αφού συνδέει τη Χίο με τη Ρόδο, τη Λέσβο και την Λήμνο. Οι Πολωνοί έχουν απευθείας πτήση τσάρτερ αυτό το καλοκαίρι του 2018.
Η Σμύρνη είναι μια εναλλακτική πρόταση για να έρθεις στη Χίο. Με πλούσιο αεροπορικό πρόγραμμα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, φτάνεις στον Τσεσμέ, το επίνειο της Σμύρνης και από κει με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο έφτασες στη Χίο σε μια ώρα το αργότερο.

Με βαπόρια….

boat to chios

Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, είναι το σημείο αναχώρησης για τη Χίο. Καθημερινά η Hellenic seaways και η Blue Star συνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα με το νησί της Μαστίχας και του Ομήρου σε κάτι λιγότερο από 9 ώρες. Καμπίνα ή κατάστρωμα, το ταξίδι είναι απολαυστικό και θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις συνεπιβάτες που επισκέπτονται τη Χίο όπως και εσύ, να μοιραστείς σημεία ενδιαφέροντος και να τσακωθείς για την ομορφότερη παραλία του νησιού.
Από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα μπορείς να πάρεις το καραβάκι και να φτάσεις στη Χίο ύστερα από αρκετές ωρίτσες αν είσαι προετοιμασμένος για τόσο μακρινό ταξίδι…
Η Σάμος, η Λέσβος και η Λήμνος συνδέονται ακτοπλοϊκός με τη Χίο δίνοντας μια άλλη διάσταση στο «island Hopping» εξερευνώντας σχεδόν όλο το Βόρειο Αιγαίο σε μία βόλτα!

Σημαντικό!!!: Το να βρεις την σωστή πτήση για τη Χίο συνδυάζοντας πτήσεις και καράβια από άλλες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας είναι μια δελεαστική διαδικασία που απαιτεί αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο. Αεροπορικά εισιτήρια και τιμές μπορείς να βρεις εδώ, ενώ για ακτοπλοϊκά ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ. Το πρόγραμμα αλλάζει σχεδόν κάθε τρεις μήνες και να θυμάσαι όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά!