Επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε το RealChios.gr, το όραμά μας για τη Χίο, έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα για τον παγκόσμιο ταξιδευτή.

Η Χίος με τα εκπληκτικά τοπία της, τις πανέμορφες παραλίες της, τα μεσαιωνικά καστροχώρια της, τους φιλόξενους κατοίκους της αποτελεί μια μοναδική πρόταση για αναζητητές του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η γαστρονομία και τα μονοπάτια της, τα τοπικά προιόντα και η μοναδική Μαστίχα, ο Όμηρος συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες εμπειρίες.

Στη Χίο θα βρείτε τη Νέα Μονή, ένα Βυζαντινό μοναστήρι του 11ου αιώνα με τα μοναδικά ψηφιδωτά της, Μνημείο Παγκόσμια Πολιτιστικής κληρονομιάς στην λίστα της UNESCO,η οποία αποφάσισε πρόσφατα να εντάξει την καλλιέργεια της Μαστίχας στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Το RealChios.gr φιλοδοξεί να καλύψει όλες τις πτυχές των εναλλακτικών δράσεων του νησιού, προσφέροντας στους αναγνώστες και επισκέπτες προτάσεις για μαθήματα γαστρονομίας, περιπατητικές διαδρομές, θαλάσσιες περιπέτειες με κανό και καταδύσεις, ποδηλασία, παρατήρηση ορχιδέας (μερικές φύονται μόνο στη Χίο!!!), λιβελούλας και τόσα άλλα ακόμα....

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σύγχρονος ταξιδευτής αναζητά εμπειρίες και όχι αντικείμενα και σας προ(σ)καλούμε να τις ανακαλύψετε. Στην ιστοσελίδας μας θα βρείτε προτάσεις για διαμονή, τι να κάνετε και τι να δείτε, ολοκληρωμένα προγράμματα διακοπών με πλήθος δραστηριοτήτων, τα μοναδικά μαθήματα μαγειρικής στην Χίο (Chios Cooking Lessons), ιδέες για βόλτες και διασκέδαση.

Αγαπητέ επισκέπτη, φίλε της Χίου, είμαστε στη διάθεσή σου για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου και να σου δώσουμε όσες πληροφορίες χρειάζεσαι για την ευχάριστη διαμονή σου στη Χίο.

Σε καλωσορίζουμε στο RealChios.gr, έναν προορισμό διαφορετικό από τους άλλους!

Μιας και είστε εδώ....

… έχουμε να κάνουμε μια παράκληση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν το RealChios.gr καθημερινά αλλά όλο και λιγοστεύουν οι πόροι μας για να συνεχίσουμε το όραμά μας. Η διαφημιστική δαπάνη συρρικνώνεται καθημερινά, ειδικά για σελίδες που προσπαθούν να προβάλουν εναλλακτικούς προορισμούς, όχι τόσο γνωστούς στο ευρύ κοινά, σαν τη Χίο μας!

Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε την παράκλησή μας. Η αναζήτηση και παρουσίαση προτάσεων για μοναδικές διακοπές στο νησί της Χίου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί όλο και περισσότερη αφοσίωση, όλο και περισσότερους πόρους, όλο και περισσότερη δουλειά. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στο όραμά μας, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει και το δικό σας όραμα!

Γι αυτό ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια σας. Αν σας αρέσει η σελίδα μας, αν την διαβάζετε και σας ελκύει, η συνεισφορά σας, όσο μικρή κι αν είναι, αποτελεί μια τεράστια υποστήριξη για εμάς για να γίνουμε στο μέλλον ακόμα καλύτεροι, ακόμα πιο περιεκτικοί. Δεν έχει σημασία το ποσό, η κίνηση είναι που μετράει. 

Θέλω να συνεισφέρω

 

elias siolis real chios

Ηλίας Σιώλης

Είναι ιδανική η στιγμή που όλες μας οι αισθήσεις μαζεύουν εμπειρίες και μπορούμε να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, νέες διαδρομές, νέες αναζητήσεις. Πολλά τα θέματα που μας απασχολούν, και ακόμα περισσότερες οι απαντήσεις στις αγωνίες μας. Εκείνο που μένει είναι εκείνο … Read More

gioula-tsoflia

ΓΙΟΥΛΑ ΤΣΟΦΛΙΑ

Το όνομά μου είναι Γιούλα και έρχομαι από τον Αη Γιώργη τον Συκούση, ένα μαστιχοχώρι νότια της Χώρας της Χίου. Σπουδάζω Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντάς με, είμαι ερωτευμένη με το νησί μου, τη … Read More